Ücretsiz web sitesi scriptleri

Bu yazımızda teknolojinin gelişmesi ve çeşitli programların oluşması ile eskide kalmış scriptlerin ne gibi sorunlar doğuracağına değineceğiz.

Ücretsiz dağıtılan scriptler ne kadar güvenli?

Öncelikle neden ücretsiz web sitesi scriptleri dağıtılıyor sorusuna bakalım. buna bir çok sebep bulabiliriz bunlardan en önemlisini maddeler halinde sıralayalım

  • Günümüz teknolojisine uymuyordur örn. responsive değildir kodlar karmaşıktır, çok yavaş çalışıyordur, gibi)
  • Art niyetlidir. örn. Backdoor dediğimiz bir arka kapı bırakmıştır ve sizin tüm bilgilerinizi çalma derdindedir.
  • İşlevselliğini yitirmiştir. web sitelerin ziyaretçileri tarafından görünmesi gereken yada kolaylık açısından eski teknolojiye göre daha üst seviyedeyken artık gelişmesi gereken talep görmeyen sistemlerdir.
  • Htaccess. dosyasına bir kaç kod eklemiştir. bu kodlar siz farkında olmadan hacklink ile başka sitelere illegal diye adlandırdığımız backlinkler sağlar bu backlinkler sizin kurduğunuz siteyi indexlemekten kaçınırken hacklink alınan sitelerin seo almaları açısından artış görülmektedir.

bu ve bu tür sebepleri daha da fazlalaştırabilir. Burada anlamamız gereken şey genelde “ucuz etin yahnisi kara olur ” kelimesinden yola çıkarak ücretsiz web tasarımların sizlere hiç bir fayda sağlamayacağıdır. Yani toparlayacak olursak “Bedava peynir, Sadece fare kapanında olur” sözü herşeyi anlatmıştır umarım.